Bättre hälsa med tillskott?

Att äta bra är viktigt om man vill hålla sig vid god hälsa, men maten vi äter saknar dessvärre en hel del av de vitaminer vi bör få i oss – därför kan det vara bra att äta lite extra tillskott.

”En stor del av Sveriges befolkning äter kosttillskott i dag för att de mår bra av det, de känner skillnad. Det kanske inte är så konstigt. Maten har allt mer förlorat sitt näringsinnehåll, vi äter allt mer tomma kalorier, grödorna drivs upp snabbt för att öka lönsamheten och skördas innan de är mogna och så vidare. Listan kan göras lång.” läs mer här.

tabletter-medicin-kosttillskottPrecis som citatet ovanför avslöjar har maten vi stoppar i oss förlorat mer av sin näring, så kosttillskottsindustrin klarar sig trots lågkonjunktur som bland annat en finsk tidning skriver om är föga förvånande. Många personer som använder kosttillskottet Vitapro dagligen vittnar om hur deras hälsa generellt sett blivit bättre, men om detta enbart och endast beror på kosttillskottet kan man dock inte svara på. För när det kommer till de goda hälsoeffekterna som uppvisas av dessa personer bör tilläggas att många som startar med tillskott inte enbart förlitar sig på tillskotten utan även ändrar sin livsstil. Så ett argument mot kosttillskott skulle kunna vara att det räcker med att lägga om sin diet och motionera mera för att på så vis bättra sin hälsa – för det är också vad många som äter kosttillskotten också gör.

Tränar och tar tillskott

Sveriges Radio skriver om hur många som tränar också tar olika sorters kosttillskott för att öka effekterna av sin träning, och visst kan man se resultat. Frågan som många dock ställer sig är om tillskotten i dessa fall verkligen behövs och svaret kan mycket väl vara att de inte gör det – inte vitaminerna i alla fall, men det är heller inte de tillskott som konsumeras mest här. Vad gymtokiga helst stoppar i sig är proteinpulver, muskelhöjande eller fettförbrännande preparat och dessa ska man passa sig för då det är tvistat om detta egentligen är så bra för en – så vill man bättra sin hälsa är det snarare bättre men kosttillskott i vitaminform som Vitapro!