Recept julskinka
Är det något man associerar julen med så är det julskinka. Det här är vårt bästa recept, som tar cirka sjuttio minuter att göra (per kilo):
Förutom den rimmade skinkan behöver du en äggula, 3 matskedar senap och 2 till 3 matskedar ströbröd till senapsgriljeringen. Spola av skinkan med rinnande vatten medan nätet fortfarande sitter kvar. Lägg den sedan med svålen uppåt i en ugnsform. Stoppa i en termometer i mitten av skinkan och baka i nedre delen av ugnen i ca 175 grader. När termometern visar 75 grader ska man ta ut den igen, vilket brukar ta sjuttio minuter.
Skär bort svålen och griljera skinkan, vilket du gör såhär:
Ta bort nätet och svålen. Blanda senap och ägg, bre över skinkan. Strö över ströbrödet. Griljera sedan skinkan i den övre delen av ugnen i ca 200 grader i ungefär en kvart.
Sedan är det bara att äta på exempelvis julknäcke!