Recept på julskinka

Recept julskinka

Är det något man associerar julen med så är det julskinka. Det här är vårt bästa recept, som tar cirka sjuttio minuter att göra (per kilo):

Förutom den rimmade skinkan behöver du en äggula, 3 matskedar senap och 2 till 3 matskedar ströbröd till senapsgriljeringen. Spola av skinkan med rinnande vatten medan nätet fortfarande sitter kvar. Lägg den sedan med svålen uppåt i en ugnsform. Stoppa i en termometer i mitten av skinkan och baka i nedre delen av ugnen i ca 175 grader. När termometern visar 75 grader ska man ta ut den igen, vilket brukar ta sjuttio minuter.

Skär bort svålen och griljera skinkan, vilket du gör såhär:

Ta bort nätet och svålen. Blanda senap och ägg, bre över skinkan. Strö över ströbrödet. Griljera sedan skinkan i den övre delen av ugnen i ca 200 grader i ungefär en kvart.

Sedan är det bara att äta på exempelvis julknäcke!