Mat på festen

Att njuta av god och inspirerande mat är för många höjden av livskvalitet. När vi bjuder in till fest eller högtidsfirande har den goda maten en självklar plats på bordet. Det är inte många människor som skulle komma på tanken att bjuda in gäster till festligheter utan att ha något ätbart att bjuda på. Ska man ha en stor fest kan det vara svårt att ha varken kunskap eller tid att laga varm mat till alla gäster. Istället för att ställa sig och göra storkok en hel dag i förväg finns det andra vägar att gå.

•    Ha ett knytkalas – låt alla gäster ta med sig något ätbart bidrag till festen. Om alla tar med sig en paj, sallad eller liknande så kommer maten garanterat både räcka och bli över och alla drar ett litet stå till stacken istället för att en person ensam ska dra ett gigantiskt.
•    Bjud på snittar – Snittar kanske inte gästerna blir supermätta på men om man skriver i inbjudan att det kommer bjudas på snacks och tilltugg så brukar gästerna veta vad de kan förvänta sig. Lägg upp lite kallskuret kött, lite ostar, kex och kanske några snittar med skagenröra eller liknande så kommer gästerna inte bli besvikna.
•    Anlita en cateringfirma – Det går faktiskt att hitta prisvärd catering i Stockholm, och i andra städer såklart, och ska man ha en stor fest kan det garanterat vara värt den lite högre kostnaden för att slippa laga all mat själv. Bara att handla in en massa råvaror kostar en hel del pengar. Plussa på tiden det tar att förbereda och laga maten så kommer du antagligen inse att det är värt varenda krona att anlita en cateringfirma.