Hett i köket

Att äta och laga mat kan vara något av det mest romantiska man kan göra enligt många. Det är något sensuellt i det handgripliga i matlagningen. Man hanterar råvaror med respekt och vördnad och det finns inget så fint på det romantiska bordet som ömsint lagad mat.

Nu är ju förstås mat inte bara romantisk på så många vis. Den är rent utav sexig och ibland även upphetsande. Vem har inte hört talas om att det finns mat för gudar. Att ostron ska få kvinnan att öppna sig och chokladen luckrar upp sexuella spänningar och hämningar. Men det är som sagt inte bara het mat som kan få känslor att svalla. Själva matlagningen är som sagt inte bara romantisk, utan även den, sexuell. Köksbänkar i Granit och takbjälkar i trä i ett rustikt gammalt lantkök kan ju till exempel framkalla spartanskt djuriska känslor från våra urfäder.

Inred för kryddig matlagning och bullar i ugnen

Det kan hända så mycket mer i ett kök än bara förspel. På morgonen efter kan man ses köket i varsin morgonrock och äta frukost och analysera natten. Om det inte är så att man kanske har tillbringat natten i köket. I så fall kanske det var en bra idé att ha en stabil och stor köksbänk där man kan sätta degen inför ett riktigt långbak. Att laga het mat kan också vara sexig. Chili ska till exempel vara en av de få upphetsande kryddorna. Därför kan en sån där lång och fin chiligryta vara idealisk för en romantisk het kväll. Då kan man stå i timmar och ömsom röra med sleven i den ena grytan och ömsom i den andra.