Satsa på klimatsmart matkasse

Hur kan våra matvanor påverka vår livslängd? Och hur hur kan matvanorna påverka klimatet i mer positiv riktning? Allt fler går över till en grönare kost och många har börjat se över hur man ska minska sitt svinn. För många är matkassen man kan beställa på nätet ett sätt att b både få bättre kost och minska på sitt svinn. Här skriver vi mer om matkassen och fördelarna med den. 

I jakten på matkassar är det många som börjar leta efter specialerbjudanden och kampanjer. Men många vill också prenumerera på ett och samma koncept, för att hjälpa en att ändra sina matvanor löpande. Det har också visat sig att det kan förenkla ens strävan efter att minska på matsvinnet. Vi har blivit allt mer medvetna om att det vi stoppar i oss påverkar både vår hälsa och vårt klimat, och idag slängs allt för mycket som beror på dålig planering av maten.

Efterfrågas olika typer av matkassar

Matkassarna man kan beställa på nätet har olika funktioner. En del kan man plocka ihop själv, andra erbjuder ett färdigt middagskoncept med recept och hemleverans medan några butiker också erbjuder att plocka ihop en färdig kasse som man sedan kan plocka ut i butiken på väg hem från jobbet. De matkassar som erbjuder möjligheten att både sätta ihop en kasse själv men också få färdiga middagsförslag går generellt bättre än de som bara har ett fast koncept. Det beror på att dagens människa har ett stort behov av flexibilitet i sin vardag. Varje vecka ser helt enkelt inte riktigt likadan ut.

Fördelar med matkasse:

  • Minskar dina spontana inköp
  • Kan hjälpa dig att minska ditt svinn
  • Du får måltiden bättre planerad
  • Du slipper tänka ut i sista stund vad du ska laga
  • Kan hjälpa dig till en mer hälsosam kost

En bättre kost förlänger ditt liv och planeringen av matlagningen kan hjälpa dig att minska din stress i vardagen. Dessutom bidrar svinnet idag till mer utsläpp än vad hela Indien orsakar. 40 % av allt som produceras äts aldrig upp, och till stor del beror det på dålig planering.