Bjud hem vännerna på middag och ett gott vin!

”Mat är till för att umgås kring. Det krävs så lite. Bara en lätt knuff över slöhetströskeln och möjligtvis en rask dammsugning. Svårare än så är det inte att bjuda hem sina kompisar på middag. Ändå blir det alldeles för sällan – i varje fall för de flesta av oss.

Seså. Släng er på luren, logga in på Facebook, skicka ett mejl, skriv ett vykort. Gör hur ni vill. Men bjud för allt i världen hem några alldeles särskilt goa vänner på middag.”

Nu när hösten är här har vi uppe i norr en tendens att umgås mer i våra hem än ute på krogen eller staden. Med tanke på kylan och mörkret som redan har anlänt och det ruskiga väder som komma skall så är det egentligen inte så konstigt att suget efter att hänga ute på staden minskar så här års. Att bjuda hem sina nära och kära på middag är därför ett vanligt sätt att umgås på hösten och vintern. Vissa kompisgäng bestämmer sig dessutom för att starta en liten matlagningsgrupp där en lagar middag till de andra, kanske tre- fyra personerna, och nästa vecka(eller månad beroende på hur ofta man väljer att ses) är det nästa persons tur. Det här är ett mycket positivt och spännande sätt att umgås, utvecklas i sin matlagning och samtidigt bli inspirerad av vad de andra lagar för härliga rätter.

Att ha tema, till exempel mat från olika delar av världen, är ett annat tips i matlagningsgruppen. En kanske kör mexikanskt, en indiskt, en annan italienskt och så vidare. Oavsett vilket tema du har kan det vara kul att ett passande vin. Leta fram goda viner från Wineagency för att se vilket som passar bäst för just din middag. Vin kan verkligen skapa den där extra härliga smaken och känslan och sätta pricken över i:t på middagen. Kolla in utbudet på Wineagencys hemsida för inspiration.