Korven gör succé

Mat i allmänhet är onekligen något som ständigt är under förvandling vad gäller trender och annat spännande. Och det livsmedlet som haft ett tämligen oförtjänt rykte genom åren är ju onekligen korven. För korven kommer alltid att vara det livsmedel som förknippas med budget, husmanskost och snabbmat. Ord som kanske inte klingar överdrivet bra i de flestas öron.

Men man ska inte misströsta! För korven har kommit att tämligen trendig de senaste åren, och nu för tiden kan man inhandla allt ifrån handgjorda delikatesskorvar till en kryddad specialare på självaste Ica butik. Korven är alltså här frö att stanna.

Och med tanke på hur mycket gott man faktiskt kan laga med en korv, behöver man nog aldrig tröttna på detta klassiska livsmedel. Det finns hundratals spännande recept att välja mellan, allt ifrån recept på Chorizogryta eller en exotisk variant av Korv stroganoff.

Man ska alltså inte underskatta korvens värde och framförallt inte dess tendens att smaka gudomligt. Och vad gäller inställning till husmanskost, kan man utan tvekan konstatera att husmanskost är det nya svarta. Nu är det 2011, och korven har aldrig varit hetare.