Ugnen är den hetaste vitvaran

Ugnen har verkligen blivit vårt hems mest centrala del. Vad är väl en espressomaskin jämfört med en ugn som kan rengöra sig själv? Eller där man kan ställa in det mesta, varför inte en inbyggd köttermometer som säger åt dig när köttet är klart? Plötsligt står du i köket och leker med pizzafunktionen – vad händer om du använder den de sista minuterna av din ostpaj? Ugnen har verkligen sina smarta finesser, och passar bra in i vår hälsotrend.

Det verkar som de flesta har gett upp microvågsugnen och övergår istället till smartare och bättre ugnar. En liten produktspaning på Cylinda ugn är ett klockrent exempel på vilka finesser ugnarna idag kan erbjuda. Det är allt från självrengöring till funktioner som gör din matlagning både enkel och nästintill underhållsfri – ugnen verkar göra jobbet själv, helt enkelt. Produktspaningen talar sitt tydliga språk: vi älskar att laga i ugn. Det är både långkok och lättare grönsakschips vi väljer att tillaga i ugnen, som har genomgått en revolutionerande förändring bara de senaste tjugo åren.

Tips på heta ugnsbakade snacks

Det som gör ugnen så populär är att den är så pass mångsidig. Både kortare, lättare rostningar och tunna grönkålschips trendar tillsammans med bakade sötpotatisar. Här listar vi fler trendiga snacks!

  • Ugnsbakade coctailtomater
  • Rostade mungbönor
  • Rotfruktschips
  • Grönkålschips
  • Krispiga broccolisnacks med chili

Men det är inte bara nya typer av snacks som trendar. Något som är mycket populärt är att göra lyxiga långkok. Förmodligen svarar det här till vårt samhälles lite komplicerade förhållande till tid. Många idag upplever att de har för lite tid till att laga mat, träna och så vidare. Därför blir gästerna i vårt årtioende extra imponerade om du har lagt ner flera timmar på en middag. Har du dessutom en bra ugn som du kan ställa in underlättande funktioner – ja då sköter sig det mesta faktiskt själv.

Visste du att det bästa sättet att få krisp i bacon är i ugnen, inte i stekpannan? Ugnen är perfekt på det sättet att den både tillför krisp, grill men också inbakat. Moderna ugnar är inte lika ojämnt fördelade i sin värme och gör att det nästan är svårt att misslyckas numera.