Boosta hälsan – Drick grönt te!

Om det är någon dryck som har kommit att bli väldigt populär de senaste åren är det utan tvekan teet. Aldrig någonsin har en sådan klassisk dryck fått sig en så stark uppsving, för helt plötsligt så verkar alla vilja dricka te. Detta oavsett om man egentligen gillar det eller ej. Och den typen av te som är mest populärt är det gröna teet. Det te som sägs vara väldigt bra och hälsosamt för kroppen. Ingenting går upp emot en härlig kopp grönt te när man känner sig lite risig!

Men vad är det då egentligen som är så bra med det gröna teet? Vad är det som gör att vi alla borde unna sig lite grönt te dagligen? Faktum är att det finns många saker som är bra i det gröna teet, men det som kanske är allra mest essentiellt är alla antioxidanter som är så bra för kroppen. Antioxidanterna håller kroppen frisk och kry på lång sikt och boostar vårt immunförsvar, något som vi ju verkligen behöver så här mitt i vintermörkret.

Bland alla drycker som finns där ute bör man alltså helst välja att dricka av det gröna teet. Sen finns det även andra tesorter som också är bra för hälsan, både det röda och det svarta. Men det gröna teet har helt enkelt det där extra lilla boost som våra kroppar behöver. Så varför inte unna oss lite extra av denna goda dryck?

Gillar man inte te kan man annars dricka följande:

  • Kaffe – Sägs också vara bra för hälsan i vissa aspekter
  • Tranbärsjuice – Fylld med massa C-vitamin och antioxidanter
  • Mjölk – bra om man behöver extra kalcium