Fixa festen med rätt mat och musik!

Såhär under hösten och vintern har vi en tendens att festa och fira av alla möjliga skäl. Kanske är det ett sätt att fly undan mörker och tristess och istället göra denna årstid till något roligt och spännande. Eller så beror det på att vi faktiskt har en del högtider att fira just under dessa månader. Halloween är en Amerikansk tradition som vi européer har börjat ta efter mer och mer. De flesta människor, både unga och gamla, tycker det är kul att få klä ut sig lite då och då så egentligen är det väl inte särskilt konstigt att vi har börjat anamma just en högtid som Halloween.

Jul och nyår är två andra självklara tillfällen att fira och festa. Oavsett om det är en maskerad, jul- eller nyårsfest man ska ordna så vill man självklart att det ska bli en lyckad tillställning där gästerna trivs och har kul. Att bjuda på mat, dryck och bra musik är oftast ett säkert recept på en lyckad fest. Har man möjlighet blir det alltid extra festligt om musiken dessutom är live. Kolla runt bland vänner och bekanta om det finns något band i kretsen som kan ställa upp och spela några låtar. En liten konsert får nästan alltid igång gästerna och när de väl blivit på danshumör kan man gå tillbaka till Spotify-listan och låta festen fortsätta.

Om man ordnar en fest med många gäster är det inte alltid helt lätt att, som privatperson, förse alla dessa med mat. Cateringmat i Stockholm och andra stora städer finns det ofta gott om och ska man bjuda in till årets fest kan det definitivt vara värt att lägga pengar på bra, cateringmat för alla smaker. Bor man i en mindre stad finns det ofta någon restaurang som dessutom erbjuder catering. Kolla upp dina alternativ innan du börjar planera festen så att du inte står där när det är någon vecka kvar, utan att ha löst matproblemet.

”Sajten Hittarecept.se har sammanställt de vanligaste receptsökningarna de två sista dagarna på året. I toppen tronar tre säkra kort: hummer, fläskfilé och oxfilé. Andra favoriter är klassiker som snittar, pannacotta, toast skagen och pilgrimsmusslor.”